Top 5 Cryptocurrencies te bekijken deze week: BTC, NEO, TRX, XTZ, DIERENARTS

Bitcoin en de meeste altcoins zijn getuige van de verkoop bij elke kleine rally, waardoor de kans op een dipje op korte termijn toeneemt.

Bridgewater CIO Ray Dalio zei dat de centrale banken afstand hebben genomen van hun traditionele rol en sinds de financiële crisis van 2008 eigenaar zijn geworden van activa. Zij treden nu op als „marktmakers“. Daarom zijn de „kapitaalmarkten niet meer vrij“.

Dalio waarschuwde dat de Amerikaanse dollar waarschijnlijk zijn aantrekkingskracht als reservevaluta van de wereld zal verliezen.

Het zal echter nog even duren voordat het huidige economische systeem afbrokkelt als gevolg van de maatregelen van de centrale banken. Totdat de meerderheid zich niet realiseert dat gelddruk niet de oplossing kan zijn voor elk probleem, zullen institutionele investeringen waarschijnlijk alleen maar langzaam de crypto ruimte in druppelen.

De investeringen zullen waarschijnlijk sterk toenemen wanneer het besef doordringt dat de Amerikaanse dollar en andere fictieve valuta’s gebreken vertonen. Dat zal de crypto prijzen opdrijven en resulteren in een enorme stierenmarkt.

BTC/USD

De hulprally in Bitcoin Billionaire kon niet boven het exponentiële voortschrijdend gemiddelde van 20 dagen ($9.234) op 1 en 2 juli komen, wat een negatief teken is omdat het laat zien dat de beren dit weerstandsniveau agressief verdedigen.

Als de beren nu de hoogst gerangschikte cryptocurrency op CoinMarketCap onder de directe steunzone van $8.910.04-$8.825 laten zinken, is een daling tot $8.628 mogelijk. Zo’n zet geeft aan dat de beren bij elke beschikbare gelegenheid verkopen.

Onder $8.628 kan de daling zich uitstrekken tot $8.130,58, wat waarschijnlijk als kritische steun zal fungeren. Een sterke stuitering van deze steun kan de handelaren een koopkans bieden. Omgekeerd, als de beren het BTC/USD-pair onder $8.130.58 laten zinken, zal er waarschijnlijk een nieuwe downtrend beginnen.

Op dit moment daalt de 20-dagen EMA geleidelijk aan en de relatieve sterkte-index handelt de afgelopen dagen onder de 50, wat een voordeel voor de bears suggereert. Een opluchting van de huidige niveaus zal waarschijnlijk weerstand ondervinden bij het 50-dagen voortschrijdend gemiddelde ($9.398).

Een doorbraak van de neerwaartse lijn van het dalende kanaal zal de eerste indicatie zijn dat de stieren een comeback maken.

Beide voortschrijdende gemiddelden hellen naar beneden op de 4-uurs grafiek en de RSI is onder het niveau van 40 gedompeld, wat suggereert dat de beren op de korte termijn de overhand hebben.

Als de koers daalt naar $8.910.04, zal dit de vierde hertest van dit support level zijn. Meestal, wanneer een steunniveau herhaaldelijk wordt getest, heeft het de neiging om te verzwakken. Een sterke pauze onder dit niveau zou shorting mogelijkheden kunnen openen voor de handelaren.

Echter, als het pair terugkaatst van het $8,910.04 level, zullen de stieren proberen om de prijs boven de neerwaartse lijn van het kanaal te duwen. Op een close (UTC-tijd) boven het kanaal zou de kortetermijntrend in het voordeel van de bulls kunnen verschuiven met het eerste doelwit van $9.800, gevolgd door een hertest van $10.058.52.

NEO/USD

De reactie van de kritische $9.21399 steun kon niet eens de 20-dagen EMA ($10.23) raken, wat aantoont dat de stieren niet in een haast zijn om NEO op hogere niveaus te kopen aangezien zij niet zeker zijn dat een bodem op zijn plaats is.

De 20-dagen EMA is schuin naar beneden en de RSI is dicht bij het 40 niveau, wat suggereert dat de beren de overhand hebben. Zij zullen opnieuw proberen om de 21 gerangschikte cryptocurrency op CoinMarketCap onder $9.21399 te laten zinken.

Als de beren erin slagen, zal een close (UTC-tijd) onder $9.21399 een bearish head and shoulders patroon voltooien dat een doelwit heeft van $5.25687. Het is echter onwaarschijnlijk dat het een rechte val is voor het doel, aangezien de stieren zullen proberen om de daling bij $7 te vertragen.

Deze bearish opvatting zal ongeldig zijn als de prijs weer van de $9.21399 steun afremt en boven de 50-dagen SMA ($10.63) uitkomt.

Beide voortschrijdende gemiddelden hellen naar beneden en de RSI bevindt zich comfortabel in de negatieve zone, wat aantoont dat de beren de overhand hebben. Een pauze onder $9.63407 verhoogt de kans op een daling tot $9.21399.

Dit is een kritisch niveau om op te letten, want de stieren zullen proberen het te verdedigen terwijl de beren eronder zullen willen breken om de neerwaartse trend te starten.

Als de stieren de dip kopen en het NEO/USD-paar boven de $10.28183 duwen, kan het bearish sentiment op korte termijn voorbij zijn.

Echter, als de beren kunnen breken en sluiten (UTC tijd) onder $9.21399, is een nieuwe downtrend waarschijnlijk. Er is een kleine steun bij $8.60349 en daaronder bij $8.16228. Maar als deze beide steunen gebroken zijn, is een daling tot $7 mogelijk.

TRX/USD

Tron (TRX) wordt momenteel verhandeld binnen een symmetrische driehoek, die zich over het algemeen gedraagt als een vervolgpatroon. Het is echter het beste om te wachten tot de doorbraak plaatsvindt voordat u een transactie start, omdat de symmetrische driehoek soms ook als omkeerpatroon kan fungeren.

Als de stieren de 17e plaats op CoinMarketCap boven de weerstandslijn van de driehoek kunnen voortstuwen, zal dit een signaal zijn voor de sterkte. Het eerste doelwit is $0.01864 en als dit niveau wordt geschaald, is een rally naar het patroondoel van $0.0217882 mogelijk.

Echter, als de koers afwijkt van de huidige niveaus en onder het voortschrijdend gemiddelde breekt, zal het een signaal zijn voor zwakte. In een dergelijk geval is een daling naar de steunlijn van de driehoek waarschijnlijk.

Een breuk onder de driehoek kan de koers naar $0.012 slepen en als deze steun ook gebroken is, kan de daling zich uitbreiden naar het patroondoel op $0.0102118.

De lange lonten op de kaarsen in de buurt van de 50-SMA (gemarkeerd als ellips op de grafiek) laten zien dat de stieren agressief proberen deze steun te verdedigen.

Als de stieren de huidige stuit boven de weerstandslijn van de symmetrische driehoek kunnen dragen, is een rally tot $0.0177451 en dan tot $0.01864 mogelijk.

Deze bullish view zal ongeldig zijn als de beren het TRX/USD-paar onder de 50-SMA kunnen laten zakken. Als dat gebeurt, zal het waarschijnlijk verdere verkoop aantrekken wat resulteert in een daling van de steunlijn van de driehoek.

XTZ/USD

Tezos (XTZ) stuiterde van dicht bij de kritische steun van $2.2131 op 27 juni. Maar de stieren konden niet eens de prijs aan de 20-dagen EMA ($2.46) dragen, die een gebrek aan vraag op hogere niveaus toont.

De 12de-rangschikking cryptocurrency op CoinMarketCap heeft opnieuw terug naar de $2.2131 steun ondergedompeld. Als deze steun weggeeft, zal het waarschijnlijk verdere verkoop aantrekken.

Een nauwe (UTC-tijd) onder de steun zal een dubbel top-patroon voltooien, dat een doelwit heeft van $1.2945.

De 20-dagen EMA is schuin naar beneden en de RSI is dicht bij de oververkochte zone, wat aangeeft dat de beren de overhand hebben.

Deze bearish view zal ongeldig zijn als de rebound van de huidige niveaus boven de 20-dagen EMA stijgt.

De 4 uur grafiek laat zien dat de beren de 50-SMA agressief verdedigen. Beide voortschrijdende gemiddelden zijn schuin naar beneden gericht en de RSI bevindt zich in de negatieve zone, wat aangeeft dat de beren de overhand hebben.

Als de beren kunnen breken onder de kritische steun op $2.2131, is een daling naar $2.0581 en dan naar $1.80 waarschijnlijk. Deze bearish view is ongeldig als de stieren het XTZ/USD-paar boven de 50-SMA kunnen duwen.

VET/USD

VeChain (VET) was al meer dan anderhalf jaar in bodemvorming. Op 4 juli duwden de stieren de prijs boven de overhead weerstand van $0.011, wat het begin van een nieuwe opleving suggereert. Het doel van deze doorbraak is 0,020 dollar.

Momenteel, ziet de 20ste gerangschikte cryptocurrency op CoinMarketCap het verkopen op hogere niveaus onder ogen. Meestal corrigeert en hertest een breakout van een lange consolidatie het breakout niveau, maar soms, als het momentum sterk is, kan de pullback oppervlakkig zijn.

In dit geval is het breakout niveau $0.011, maar het is niet nodig dat de prijs tot dit niveau daalt. De pullback is waarschijnlijk om kopers te vinden op $ 0,01256 en onder dat op $ 0,011519, die 50% en 61,8% Fibonacci retracement niveaus van de meest recente etappe van de opwaartse beweging.

De bullish view zal ongeldig zijn als de beren de prijs onder het breakoutniveau van $0.011 laten zakken.

De recente leg van de up move had de RSI diep in het overboughtgebied geduwd, wat aangaf dat het VET/USD-paar op de korte termijn oververhit was geraakt.

Op dit moment bevindt het paar zich in een pullback, die zich waarschijnlijk zal uitstrekken tot de 20-EMA. Een bounce-off van deze steun zou de uptrend kunnen hervatten en dit zou een kans kunnen bieden om de mogelijke stap hoger te rijden.

In plaats van de prijs hoger te jagen, is het een betere strategie om te wachten op een pullback, omdat dat het risico vermindert.

Kategorien: